lördag 27 september 2008

Veggobiffar

När barnen är hungriga så kan det vara skönt att ha färdig mat redo i frysen. Istället för att tina några köttbullar från Mamma Scan är dessa vegetariska biffar ett gott och snabbt alternativ om man förbereder ett storkok.

Antal: cirka en GB-glasslåda full med färdiga biffar att ha redo i frysen:
6-7 potatisar
2-3 morötter
2 dl kikärtor
2 dl sojabönor
2-3 cm purjolök
2 ägg
1/2 dl mjöl
Örtkrydda
Ev. salt (barn över ett år)
Peppar
Stekfett

Mixa alla ingredienserna i t ex en matberedare. Måttangivelserna är ungefärliga och anpassas tills smeten känns lagom fast (när den glider ner långsamt om man vänder en fylld sked). Stek i panna tills ytan blivit hård och biffen känns tillfredställande fast.

Gott tillsammans med t ex pasta eller kikärtor stekta i salt och peppar (nyttigare alternativ till t ex potatismos) och lingonsylt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, kul att jag hittade din sida! Ska genast läsa igenom allt :)

Jag har en liten son på 10 månader som jag försöker mitt bästa att ge bra vegetarisk kost. Han äter i och för sig fisk också. Men jag har lagt ut ett par recept som jag har hittat på, om det kan vara intressant...